Köttbullar i tomatsås
        
          Ekologiska köttbullar i tomatsås serverade med quinoa – en ört som är naturligt glutenfri. Välj den färs du föredrar, vi har en sort för alla smaker i vårt sortiment. Vill man göra receptet ännu mer barnvänligt kan man såklart byta ut quinoan mot bönpasta eller mos på till exempel sötpotatis eller blomkål. Underbart gott!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
         
        
        
        
          Du behöver
- 500 g 
Köttfärs (exempelvis blandfärs, nötfärs 15% eller nötfärs 20%)
 - 1 st 
ägg
 - 1 st 
gul lök
 - 1 st 
knippe storbladig persilja
 salt & nymald svartpeppar
Tomatsås- 2 st 
klyftor vitlök
 - 2 msk 
tomatpuré
 
- 1 pkt 
passerade tomater
 - 0,5 dl 
rödvin (eller 0,5 msk äppelcidervinäger)
 - 1 st 
citron
 Salt & nymald svartpeppar
- 0,5 
kanel
 - 1 pkt 
fetaost
 Sötmandel och persilja till servering
         
        
          Gör så här
          
- Finhacka den gula löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, salt och peppar.
 - Hacka persiljan och blanda i smeten.
 - Forma åtta stora köttbullar.
 - Stek i smör tills de fått en fin yta.
 - Tillsätt tomatpurén och vitlöken i stekpannan med köttbullarna och fräs upp lite snabbt.
 - Slå på passerade tomater, rödvin/äppelcidervinäger och riv i citronzest (yttersta skalet från citronen). Salta och peppra och smaka av med kanel.
 - Låt puttra under lock tills köttbullarna är klara.
 - Smula i fetaost och toppa med hackad sötmandel och persilja.
 - Servera med: Kokt vit quinoa med persilja, olivolja, citron salt och peppar samt lättkokt broccoli eller sparrisbroccoli.